Möt våren i sprakande färg

Mode och Trender Våren 2012

Trender under Våren 2012 bjuder på sport influenser och pastellfärger som rosa och orange. Mönster, kjolar i alla längder och knallfärger lyser starkt för en snygg och trendig look.


KVINNOR

Pasteller

Pastell färger är vårens nyckelfärger, här finns det färger som turkost, orange och minttoner tillsammans med ljust smutsgult och syrénlila. Sorbetsommar blekt gult och aprikos och puderrosa samt mintgrönt. Snyggt på korta hotpants med hög midja. Perfekt med snygga och trendiga solglasögon som E&E:s runda Båstad.

Men även starka färger som citrus och chockrosa syns mycket. Dämpa de starkaste färgerna genom enfärgade combos så du får en klassisk helhet med olika nedtonade kulörer. Men även vitt hänger med denna vår, vit skjorta med vita bermuda shorts är klockrent. Bermuda shorts funkar även som kostymbyxor. Glöm inte heller spets,i vitt eller färg.

Sportigt

Vårens skönaste trend är den sportiga, kvar från hösten men nu på mer allvar. Mer high-tech som blanka nylon material al la Alexander Wang. Dra på dig en keps till en kostym, eller ett par sköna guldfärgade sneakers till pennkjolen. Ut på stan i skid-inspirerade oufiten helt enkelt, här är det snyggt med ett par spegelglas som Tofta för att få till en sportig stil.

E&E gillar dressade sportbyxor såsom den gamla tracksuiten som kommer starkt under våren, men i form av smokingbyxan. Extra snyggt tillsammans med revär på byxorna, oavsett om det är på jogging eller smokingbyxan. Gärna vita med breda svarta linjer.

Retro

Kavaj tillsammans med shorts som vi sett hos tex Acne slår igenom på allvar. Även Biker chic tillsammans med spetsiga sandaler och Cateyes som Burträsk ger en snygg mix. Även 60-tal med plisserade kjolar ger rätt effekt. Veck i alla dess former, speciellt draperat och plissé i skira material är snyggt våren 2012. Även asymmetriskt är en stor trend, oavsett om det är klänningar eller kjolar.

Glöm inte de rundaxlade jackorna a la Balenciaga.

Tips! Addera ett smalt skärp i midjan och handväska för 50-tals känsla.


CHANEL

CHANEL

MÄN

Vitt

Gärna helvitt. Snygg trend under våren 2012. Även om den inte alltid är alltför praktisk så är den snygg och matchas bäst med svarta detaljer, såsom ett par runda svarta bågar. Spana in Falsterbo Nattsvart eller Glasögon Boden Nattsvart för den bästa looken.

En annan färg som dominerar i vår är den blåa färgen, gärna en ljusblå skjorta med ett par mörkare blåa jeans. Matchas med ett par bruna läderskor med färgsula och ett par sköldpaddsfärgade bågar.

Pastell

Precis som modet för kvinnor är pastell ett måste i garderoben under våren 2012. Kanske inte puderrosa men tänk solblekt, gärna gulnande. Ett par gula Båstad är som handen i handsken med en brun bränna.

Sportigt

Något som varit och kommer hålla i sig som trend är det sportiga modet. Oavsett vilken variant du väljer på kepsen är det snyggt, gärna med en ryggsäck i läder. Även löpskoinspirerade sneakers passar perfekt i en manlig garderob. Glöm inte heller en fritidsjacka, det finns många att välja på i vår, som den klassiska anoraken och parkasen eller vindjackan. Varför inte en baseball jacka till sportlooken?

Etno

Rutor är alltid snyggt på hösten, men nu under våren stoppar vi in det i garderoben och gör plats för etnomönster. Dock matchas de mönstrade byxorna bäst med enfärgade tröjor eller jackor, varför inte en läderjacka, inspirerad av bikermodet.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0